Dag 12 – Frågor, pussar och Lukasevangeliet

Efter den långa turen vi hade som ni fått äran att höra om i föregående blogginlägg, så fick vi imorse en efterlängtad sovmorgon ”yippiiii”.  Klockan tio var det dags för frukost och sedan morgonandakt där vi än en gång läste ett kapitel av Undercentralen. På lektionen satt vi sedan hela lektionen och lyssnade på när Klas och Andrè svarade på MASSVIS med frågor som vi lagt i den berömda frågelådan. Vissa svar skapade kaos med heta diskussioner medans andra fick ett ja eller nej.

IMG_2228_2Efter några pauser under lektionen med rundpingis (som jag alltid vann), så var det dags för lunch. Pannkakor stod på menyn (än en gång ”yippiiii”). Vi skulle sedan städa hela gården. Efter storstädningen, var det dags för den årliga OS-turneringen. ”oseriösa spelen som är på blodigt allvar” var hur k2:orna beskrev det, (Bara jag som kände en gnutta dubbelmoral i den betäckningen?). Turneringen bestod av flera småtävlingar, vissa kaostävlingar och andra 100% seriösa. Många lärde dock känna varandra bättre på, ja lite udda sätt. Några fick en massa pussar under en lek som innebar att man skulle skicka vidare ett kort via munnen så många gånger som möjligt. Ibland ”råkade” vissa tappa kortet och istället ge en blöt pöss. OS:et avslutades med en stafett, en riktig nagelbitare. Lag tre (Wilma, Malin, jag och Samuel) hade lett hela turneringen men blev dock överkörda under stafetten som var utslagstävlingen. Vi slutade trea…(det fanns bara tre lag) buhu.

IMG_2240 IMG_2239 IMG_2238 IMG_2246 IMG_2268 IMG_2283 IMG_2304_2IMG_2335_2

Sedan var det fritid ända tills middagen som var falukorv med mos och kladdkaka som efterrätt. På lektionen fick vi läxförhör på Lukasevangeliet som alla skulle ha läst innan lägret. Under läxförhöret fick vi uppleva en massa fina draman, sånger, pappersbåtar och täckningar då alla, två och två skulle redovisa några verser ur denna bok.

IMG_2382 IMG_2379

Nu ska vi ha kvällsfika och andakt och sedan går det ett litet skvaller om att vi ska färga håret några utav oss men vi får se hur det blir med det. Resultatet kommer ni få se på de framtida bilderna.

Hare gött igelkött//Frida

K2:ornas tolkning av ett av Jesu under:
https://www.youtube.com/watch?v=wDkjY6W7quk&feature=youtu.be

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2014. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 12 – Frågor, pussar och Lukasevangeliet

  1. Pia Bergendahl skriver:

    Du ser så glad ut! TvättMoppen väntar på Dig hemma!!!

    • Sverker Rundqvist skriver:

      Här på Fjällkonfa gör vi konfirmanderna redo för livet på många olika sätt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.