Dag 8 – Nya testamentet, gudstjänst och Ruttjebäcken

Ännu en dag riktigt bra dag gången!

Dagen började med väckning och sen frukost. Efter alla hade borstat tänderna så läste vi ännu ett kapitel ur vår dagliga bok Undercentralen. Den blir bara bättre och bättre.

IMG_1641Sedan så hade vi en ytterst kort lektion där vi lärde oss ordningen i nya testamentet: Matteus, Markus, Lukas osv. Vi pratade om gudstjänst. Efter den lilla lektionen så var det då nämligen dags för oss att ta minibussarna till Vila Kapell för att ha en gudstjänst vilken samer också medverkade i. Johannes döparen var  temat. Efter gudstjänsten så käkade vi våra medtagna IMG_1646matsäckar och åkte en slingrig väg till Ruttjebäcken som verkligen inte är en bäck. En stor fors är ett bättre namn. Men vi följde den upp och efter att vi vandrat på coola stenformationer och hål så slog vi ”läger” och fikade. Annabelle åt en kiwi med skal på vilket var roligt att se. Efter en del mackakastning så åkte vi tillbaka till gården och då åt vi potatisbullar och bacon.

IMG_1691 IMG_1721 IMG_1685_2

Sen hade vi en långe lektion där vi summerade gudstjänsten och fick en lektion i att dopet har inget med ens namn att göra utan det är då man säger ja till att bli kristen. Efter några pingispauser så fortsatte vi.

Sen var det dags för kvällsfika och tvättning. Efter det så var det andakt och nu ska vi borsta tandsingarna och sova!

//Jakob Malmsten

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2014. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 8 – Nya testamentet, gudstjänst och Ruttjebäcken

  1. Manuela skriver:

    Jomen nog ä väll Ruttjebäcken n bäck. Hä ä ba sööet som bäcka är smo. Oppi fjälle så ä bäcka töcke stoor. Int ha man nå småsakren. Ska hä va så ska hä va på rikti. Int na fjask.

    Vilket betyder:
    I fjällvärlden är allting mycket bättre.

    Önskar er alla fortsatt fina dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.