Dag 21 – Födelsedag och dop

Hej alla bloggläsare!

IMG_9270 IMG_9271 IMG_9256Sång för Alvina som fyllde år inledde dagen, sedan lästes sista kapitlet i Undercentralen och vi fick säga ”Hej Då” till konfirmanderna i Svartvattnet. Därefter så finslipades danser, draman och spex inför kvällen och morgondagen. När det var dags för lunch hade hela gården invaderats av ”sånna där” familjer och släktingar som åt lunch tillsammans med oss.

Sedan packade vi alla in oss i bilar och bildade en lång bilcaravan med sikte mot Rutjebäcken. Efter stigen upp till samlingsplatsen i bäcken så hade ledarna gjort en tipsrunda om konfirmanderna och ledarna. För familjerna var frågorna rätt svåra men hade men läst bloggen hade man en viss hjälp. Väl uppe på samlingsplatsen gicks svaren igenom och föräldrarna fick reda på nya sidor om sina barn. När alla svaren var presenterade lämnades familjerna kvar och konfirmanderna och ledarna åkte tillbaka till gården för att fixa det sista.

 

IMG_9297 IMG_9300 IMG_9331Kerstin hade till middag fixat en festmåltid som vi alla nöjt av innan det var dags för festkvällen. Först fick konfirmanderna spexa om ledarna som bestod av ett drama, alternativ ingångsdans och en ny version av bibeläventyret. När ledarna hade torkat sina skrattårar så var det dags att ge igen med ett drama som handlande om alla dumma sätt som konfirmanderna retat ledarna. Såklart var allt sant som ledarna presenterade. När alla skrattat klart delades bilddipolm ut till konfirmanderna. Därefter övergick kvällen i en andakt som först bestod av ett gripande drama som konfirmanderna genomförde och sång från några av konfirmanderna. Sedan tog alla en promenad till älven där Clara valde att låta döpa sig. En magisk stund där Guds närvaro var stark. Det fanns även möjlighet att göra en dopberäftelse. Som en perfekt avslutning på kvällen så fick vi bästa kvällsfikat ever bestående av smörgåstårta. Sedan var det dags att hoppa i säng för att ladda inför högtidsdagen.

Sofia, Ledare

 

IMG_9361

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2013. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.