Dag 19 – Grottor

Tjenare alla goingar det är Ella som skriver! 
137297614834634500_resized 137297616806724800_resized 137297618293817000_resized DSCF3252 137297620386681000_resized  137297620704869700_resizedIdag när vi vaknade så var det någon som hade tejpat fast plastfolie på nedre delen av fötterna på dörren och som nog hade hoppats på att vi skulle gå in i den.  Jag låg och drog mig i sängen när Elin märkte den och man kunde höra Oskar skrika till Sofia.
”Sofia!, Någon verkar ha busat inatt”
Sofia svarar ”VAA! Har någon busat inatt” (Agerade överraskad dåligt)
Jag var för sömning för att bry mig men när jag såg plastfolien drog jag bort den slängde den i sopporna och gjorde mig redo för frukost. Men när man ska ta sina skor så ser man att det bara finns en sko av varje par i torkrummet. Jag blev irriterad och snodde istället någons foppa tofla som hade rosor tryckt på den och gick till frukosten.
Väl vid frukosten var den en livlig diskussion om vem som hade busat. Jag fick veta att JAG varit på misstänk listan men… det var inte jag. Alma trodde det var Sofia och Oskar medan dom trodde det var Alma eller Villiam eller… var det anorlunda… Ja, ja det var många som anklagade många. Jag brydde mig inte och följde inte med så mycket (Som ni kanske redan märk) och ägnade mig åt mobilen istället. Men i slutet visade det sig att det var Alma och Villiam som hade gömt skorna bakom huset och det hade varit Oskar och Sofia som hade satt fast platsfolien. (Redax:Oskar och Sofia hade även flyttat skorna, men Villiam och Alma kastade ut dem på den regniga baksidan )
Vi skulle gå i grotta på eftermiddagen sen men fick reda på att Mojo och vår guide Johan hade varit tvungna att åka på ett fjällräddnings uppdrag (Om en man som hade fiskar och gått vilse på vägen hem) så vi skulle nog göra annat istället för grotturen. Och på Torsdagen hade vi även våran sista riktiga lektion så… *Snyft* nu är det slut! *Gråter* Så vi kunde ta med os alla våra saker som vi hade i klassrummet för vi skulle inte vara där något mer *Snyft* Vi fick senare vet också att Mojo och Johan han tillbaka innan det var dags för våran grott tur så vi skulle visst ha den ändå.
Vi åkte i nästan en timme dit vi skulle och sen skulle det typ ta en halvtimme för os att komma up till grottan. Jag tror vi gick förbi 2 – 3 grottor på vägen dit en av dom hete iallafall vita tunneln eller… var det vita grottan. Aja något av det, men vi kom fram och vi var uppdelade i 2 grupper för vi hade inte nog med hjälmar för alla att gå ner samtidigt. Grupp 1 var Sofia, André, Annie, Joel, Elin och Moa och resten var i grupp 2 (Oskar, Villiam, Alma, Alvina, Klara och jag) Johan följde med båda grupperna. Och under tiden grupp 1 var i grottan så utforskade vi lite vid forsen och klättrade lite där och sånt.
137297622742082100_resizedSen när det väl var våran tur så var jag inte så glad för det såg verkligen trångt ut vid ingången och jag var inte ensam. Alma var inte heller så peppad, jag gick in före henne efter Johan sen kom Alma och efter det vet jag inte. I början var det jobbigt men man vande sig vid mörkret och det lila ljuset som kom från hjälmarna och det blev större utrymme när man kom längre in. Vi gick igenom halva huvudtunnel (Tror jag) sen vände vi om den gick snabbare än vad man tänkt men det var faktiskt riktigt häftigt. Sen skulle vi till bilarna och då tog vi en väldigt jobbig omväg och där halva Värmland (Annie) ramlade… många gånger. Och det var inte så svårt att märka när man precis går framför.
Sen åkte vi i typ 1 timme tillbaka till Fjällstationen och då fick vi inte duscha utan skulle direkt äta middag. Det var soppa och efter det pannkakor med grädde och sylt om man ville ha. När man ätit så berättade Klas mer om vad vi skulle göra på kvällen och vi skulle up till fjällhotellet och bada tunna och bastu. Vi gick och 137297623097022000_resizedpackade och gick up till hotellet. När vi väl var där var det väldigt mysigt med all utsikt och det var så varmt och skönt i vattnet. Efter ett tag av badande och bastande så var det bara några få kvar ute och då bestämde dom sig för att stiga upp och mysa i fika, mat stället rummet eller nåt sånt. Och det var även där vi hade våran andakt. Det var väldigt mysigt att vara där.
Och nu på kvällen så fick vi vara uppe till 1 och göra vad vi ville! Så bye bye för nu ska jag se Taken! (Tänk på att detta skrevs på en kväll för dom som läser så ser jag inte Taken varje dag)
Ha det bra av Svartlå’s Ella! <_3 _=”_” p=”p”>07-04

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2013. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 19 – Grottor

  1. Maria Johansson skriver:

    Häftigt full dag alltså…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.