Dag 10 – Med en ko på ryggen

Tjenare alla som läser.

IMG_8051Jag ska skriva om självaste tisdagen, som jag glömde bort att skriva om innan vi åkte till våran övernattning i fjällen.  Det första som hände ju var att vi vaknade jag själv var helt ensam i mitt rum för vissa! hade vaknat och gått up halv 7. *SUCK* Hur orkar man det, men dom hade stigit upp så tidigt för att fixa Moa’s present för hon fyllde år.

Sen när vi väl åt frukost så började alla tjejer att mumla och viska med varandra. Jag var inte så himla mycket i allt mumlande och viskande. Jag visste bara att det var om hur vi skulle överraska Moa. När väl Moa kom så gick 3 – 4 av tjejerna iväg ”Diskret” in i köket och hämtade hennes present medan Moa plockade sin frukost. När hon väl hade satt sig så började vi alla sjunga och tjejerna kom med presenten som var en gurka i en kruka med en masa gosaker nerstuckna (En godis-kaktus) i gurkan. Och Kerstin hade varit så snäll att fixa en tårta. Jag själv gillade inte tårtan och hon plockade fram resterna av kladdkakan från Klas födelsedag.

IMG_8090Senare på lektionen så skulle vi se en film och den hette The Passion of the Christ. Den handlade om Jesus och hans korsfästelse och den började i själva trädgården efter påskmåltiden. Klas hade berättat tidigare för oss att den var rätt blodig. Så jag klarade bara se början och när han blev tillfångatagen men när dom puttade ner han från bron i repen och kedjorna så klarade jag inge mer och gick därifrån. Klas hade tidigare sagt att om man inte ville eller klarade av att se den så fick man gå och jag var den enda som gick. Jag har bara ett ord för den filmen OBEHAGLIG! (Med stora bokstäver) Utan istället så hjälpte jag André, Oskar och Sofia med att fixa för övernattningen. När väl filmen var färdig så pratade vi om den och jag fick höra lite om vad som hade hänt och sånt.

IMG_8096När det var färdigt så åt vi lunch som var Korv och Mos. Efter det tränade vi på att sätta upp tält. Sen packade vi våra väskor och åt middag strax efteråt. Det var typ en Köttgryta med ris (Jag åt potatisburgare/bullar) Och till efterrätt åt vi en jättegod chokladmousse med vit choklad bitar i. Det var så himla gott och vi gjorde också kvällsfika till övernattningen.

När allt sånt var ur vägen och vi var påklädda och färdiga så packade vi ner all gemensam utrustning ex. Mat, tält, papper, stormkök osv. När det var gjort kändes det som om man bar en ko på ryggen *SUCK så jobbigt* Och vi åkte iväg.

IMG_8127 IMG_8153När vi väl var framme så skulle vi uppför en brant backe med varsin ko (Tung ryggsäck) på ryggen och börja gå. Det var en kort men väldigt jobbig väg men alla överlevde och klarade sig. Vi stannade på rätt plats och började packa upp maten och efter det satte vi upp vårat stora mysiga tält! När det var gjort så åt vi vårt kvällsfika. Efter det så skulle vi gå uppför ett berg *SUCK* (redax: dagens bloggare hade entusiastisk bett om att få gå upp dit tidigare under kvällen ) och ha andakt. Det var jobbigt men det var det värt för utsikten var magisk. Det var så mysigt att vara där uppe och be, sjunga och bara prata. Efter det så skulle vi alla gå och lägga oss. Ingen fick ta med sig varken mobil eller klocka så ingen visste vad tiden var (Det var meningen) Så vi gick bara och lade oss och sen gick vi upp när vi kände för det (Eller när alla andra var vakna)

Det var allt tack och adjö från Svarlå’s Ella! <3

IMG_8113

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2013. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dag 10 – Med en ko på ryggen

 1. Maria Mattsson skriver:

  😛

 2. Moika Furukärn skriver:

  Gumman dååå.. Ser lite tungt ut m den stora bryggan, men vilken toppenutsikt!!
  Den måste ha varit värd allt slit. Hoppas ni fick upp tältet i alla fall. Loven mamma:)

 3. Moika Furukärn skriver:

  PS. Vilket gött gäng ni ser ut att va! Ser fram emot att se er;) / Annies mamma

 4. Annica skriver:

  Å vad gulliga ni var som firade Moa! God present!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.