Dag 1 – Ankomst, lära-känna-lekar och en fjärilslarvssång

Hejhej!
Ledar-Vilma och Ledar-Malin här. Vi är ledare på årets Fjällkonfa (där vi är ledare) och idag har vi ledare mött alla konfirmander för första gången. Vi ledare ser direkt att det är ett stabilt gäng B)

Denna dag 1 på Fjällkonfa har mestadels bestått av väntan. Moa från Vänersborg hade redan sovit på gården en natt och näst på tur att anlända var Luleågänget tillsammans med Siri från Malmberget.

Kring fyratiden susade även Umeåborna in på gården och strax därefter bjöds det på middag (heja Sverker i köket) i väntan på flygplanet från Stockholm med de sista 8 konfirmanderna. Tjohoo!

När alla äntligen var på plats lekte vi lära-känna-lekar där Alexine visade sig grym på namninlärning och André fintade bort sig själv i leken ”Mäster”.

Efter lekarna höll Klas en andakt där en tomat och ett apelsin fick ersätta ett saknat äpple. Detta var för att illustrera hur vi måste prova att tro för att veta hur det känns. Alltså, ta en tugga av äpplet för att veta hur det smakar.

 

 

I skrivande stund har konfirmanderna borstat tänderna och är på väg i säng. Ännu hörs en del prat men det kanske är okej första kvällen. En liten stund till…

Dagens skrattattack: När konfirmanderna lyssnade på låten ”Fjärilslarvssång” upplyste Marta dem om att även hon diggat till denna låt i sin ungdom. Detta fick Einar att utbrista ”Oj är den så gammal!!!!???” Hm, vad svarar man på det?

/Ledar-Malin och Ledar-Vilma

Det här inlägget postades i Dagbok 2017. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 1 – Ankomst, lära-känna-lekar och en fjärilslarvssång

 1. Oldies But Goldies skriver:

  Helt sjukt att det redan gått ett år. Jag, som tidigare konfirmand sitter just nu med mina konfirmand-vänner och försöker komma på en trevlig kommentar som kan ge er ett gott skratt. Tyvärr så är vi inte så roliga. Men vi önskar er all lycka på lägret med god mat och bra väder (och kläder?). Hälsningar från rum 12.

  Ps. Hopps äpplet hittas!

 2. Coola lulebor skriver:

  Tjo Lovisa??
  Slå dem i hets!!! En i LOSA och en i AMPE tror på dig.?
  Ha de braaaaa puss och kram// Två coola lulebor???
  ??????????????????????

 3. Flamman Jonsson skriver:

  Hoppas dom får det lika skoj som vi hade det! Verkar ju verkligen som ett stabilt gäng! ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.