Dag 9 – Jesu liv, mygg och killbesök

IMG_7996

Fyra flickor ber Oskar om förlåtelse för sina nattliga äventyr

Halloj alla,
idag är det den andra halvan av Värmland som har äran att skriva bloggen.

Den här dagen började som de andra med god frukost där några av konfirmanderna blir hackade på. Den här morgonen var det för att två konfirmander hade navigerat sig in till fel sängar och Värmland hade glatt låtit de stanna kvar.

 

Efter frukosten läste vi kapitel sju i Undercentralen och sedan gick vi ner i källaren och hade lektion.  Vi gjorde en tidsaxel av de viktigaste händelserna i Jesus liv och sen lät vi ledarna svara på frågor ur frågelådan. Det regnade på eftermiddagen så istället för att gå ut på tur efter lunchen hade vi en till lektion och gick ut efter middagen.

IMG_7991

Presentation av Jesu liv utifrån Lukasevangeliet

IMG_7995

Rörelserna i Bibeläventyret i ny tappning

 

IMG_7998 IMG_8004 IMG_8010

 

 

Till att börja med var det hyfsat fint väder men hur mycket mygg som helst! Precis när vi kom till fikastället började det regna men vi var ändå några stycken som bestämde oss för att gå upp på nästa topp istället för att stanna vid sjön. När vi gick ner va de flesta genomblöta men glada så vi bara plöjde igenom alla vattenpölar och bäckar utan att tänka. Kan ju bara informera om att en av bäckarna var djupare än jag trott (blev gaaanska blöt och jag var den enda som var dum nog att inte hoppa över den). När vi kom tillbaka till Fjällgården blev det rusningstrafik till duscharna och torkrummen blev fulla på nolltid.

Vid kvällsfikat var det bara ett lågt mummel eftersom alla var trötta och slitna. Vid kvällsandakten fick vi besök av 4 killar som är före detta konfirmander och K2:or som berättade bl.a. lite om hur de hittade till kristen tro. Vi tände ljus och bad tillsammans.

Kvällen avslutas olika för alla, för vissa med musik, andra flams eller prat.

 

Tack för mig /Alvina

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2013. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dag 9 – Jesu liv, mygg och killbesök

 1. Anders Ågren skriver:

  Väldigt roligt att läsa om era bravader och se de fina bilderna.
  Ser ut som att ni har väldigt kul.
  Alvina – Nu vet jag att regn inte hindrar dig från utevistelse… 🙂
  Puss o Kram

 2. Göran Karlsson skriver:

  Första att göra var morgon – kolla ”Fjällkonfa”.
  Vi följer era upplevelser dagligen.
  Dessa veckor gör alla till riktiga naturmänniskor samtidigt som ni lär er mycket!
  Ha det

 3. Maria Mattsson skriver:

  Vilken fantastisk natur ni får vara i och det är roligt att se alla bider.

 4. Lovisa Bergdahl skriver:

  Hej! Jag läser eran blogg dagligen, och jag vet att ni har jätteroligt. Jag gick fjällkonfa i Hemavan för tre år sedan och det är verkligen de tre bästa veckorna i mitt liv. Ni kanske inte tror på ledarna när dem säger att det här kommer att bli de bästa veckorna ni varit med om, – men tro mig, det finns inget som slår konfirmationen i Hemavan. (Jag trodde inte riktigt på ledarna när dem sa det till mig, men ack så fel jag hade) Jag vet att det kan kännas tufft vissa dagar när det är dags för vandring, men håll humöret uppe, vandringarna och upplevelserna ni är med om kommer ni aldrig glömma. Ta vara på all tid och njut varje sekund, dessa veckor är helt unika. Kram Lovisa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.