Dag 2: Gudsbilder, maffia och filmkväll.

Tjena mors! Vi som skriver bloggen idag heter Ester och Assar och ska berätta om vad vi har gjort idag!

Idag väcktes vi av sirener och musik kl 08.00 på morgonen av de fina ledarna Liv och Erik. Efter vi vaknat och klätt på oss rör vi oss till andra huset och äter frukost, idag blev vi serverade med gröt och varma mackor. Efter den goda frukosten så tog vi oss till kapellet och Oskar började att läsa i boken Narnia. Oskar hade en förtrollande inlevelse och bra flow och därefter en morgon bön inför dagen.

Efter morgon samlingen så tog vi oss ner till lektionssalen och hade våran första lektion för lägret. Hanna började lektionen med att fråga oss om våran bild av Gud. Vi fick då 3 post-it lappar för att skriva ner vad vi själva tänker på när vi hör Gud. Efter det fick vi höra ledarnas egna bild av Gud, vi fick höra olika men väldigt bra gudsbilder tex Oskars jämförelse om en klättrare med sin säkrare. Oskar förklarade att gud är våran säkrare då vi gör val på livets klättervägg medans om vi faller eller fastnar upp så finns gud alltid att vända sig till och be om hjälp. Oskar tog också upp med oss om vad vi skulle packa med under dagens vandring, tillsist innan lunch testade vi kåpor om dem passar. Nu sitter de som en smäck.

Efter morgonlektionen serverades vi mat, gulasch. Smarrigt! Efter den goda maten gick Assar och Lukas och köpte myggnät till fönstret. Därefter blev det dags för den första vandringen uppför Kvarnbäcken. Det var väldigt varmt med mycket svett och vattenpauser. På toppen fikade vi på bullar och spelade maffia. Därefter gick vi ner över slalombacken och hade snöbollskrig. När vi kom ner till gården duschade vi och gjorde oss i ordning för att äta middag.

Efter middagen väntade film, ”Bruce Almighty”. De coola ledarna (Erik och Liv) hade införskaffat snacks till konfirmanderna. Oj oj oj vad smarrigt. Nu vankas kvällsandakt, spännaandeee.

Vi hörs imorgon, toodles!!

/Assar och Ester.

Det här inlägget postades i Dagbok 2023. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.