Dag 16 – Bus(?), Ruttjebäcken och kinesiska turister

Hej allihopa! Hoppas läget är bra med er. Med oss är det toppen.

Dagen började med en ganska bra idé från några av konfirmanderna, nämligen att pranka K2:orna. Det blev inte direkt som vi hade tänkt… ingen mer kommentar om det. 

Men i alla fall, 08.00 väcktes vi av K2:orna som uppenbarade sig som larver till sången ”Fjärilslarvens sång”. Dagens viktigaste mål, frukost (som vanligt 08.30) kunde idag ätas utomhus, jippi! På morgonsamlingen efter frukosten läste vi ytterligare ett kapitel ur boken Undercentralen. 

På förmiddagslektionen pratade vi om filmen vi såg igår (Narnia häxan och lejonet) med Klas. Vi diskuterade vad filmen hade för kopplingar till kristendomen. Efter det tog André och Marta över lektionen. André började med att nästan hänga en gubbe, men som tur var räddade Jacob denne från att dö. Ordet var BBBB (i ”hänga gubbe” alltså). Fyra b:n du inte klarar dig utan. Bönen, Bibeln, Brödbrytelsen (=Nattvard) och Brödra- och systragemenskapen (= församlingen). André och Marta pratade också om församling. Vi fick lära oss att man kan likna en församling med ett fotbollslag. Alla kan inte ha samma position för då skulle det inte fungera, och alla positioner måste finnas med. Lektionen avslutades med några frågor ur frågelådan.

Lunchen bestod av falukorv och makaroner (med behövligt tillbehör; ketchup).

   

Dagens utflykt var vid Ruttjebäcken. Bussen från gården avgick 13:00 och det tog cirka 30 min att åka dit. Från parkeringar tog det typ en kvart att gå till vår destination för att de flesta skulle stanna för att ta kort på det forsande vattnet och den vackra miljön runtomkring. Nästan alla badade och det var skönt svalkande.

     

16:00 var vi tillbaka på gården efter vår lilla utflykt till paradiset och 16:30 var det middag. Idag serverades kassler och potatis med någon sås, gott.

Kvällslektionen handlade om mission och det var Sayuri som höll i den. Vi lärde oss bland annat att mission handlar om att sprida kristendomen. 

Nu sitter vi och äter kvällsfika, snart ska vi gå upp till andaktsrummet och ha andakt. 

Sammanfattningsvis har detta varit en mycket bra dag här i Hemavan!

Ha det bra tills vidare!

Dagens citat: 

”Vi är som en hop kinesiska turister, går (5 meter), stannar, fotar” – Kristina

/ Ellen och Naima

Det här inlägget postades i Dagbok 2018. Bokmärk permalänken.