Dag 15 – Gryttind, shorts och Narnia

Hej alla våra fans!!

Idag är det Ebba och Andreas som bloggar för er. 

Dagen började som vanligt med K2ornas väckning. Idag sjöng och dansade de till hiphop (tror vi). Sedan var det dags för frukost som André stod för. Han bjöd på sin supergröt (gissa de hemliga ingredienserna i kommentarerna (Komfirmander och K2or förbjudna att delta)) och den vanliga frukosten (mackor, te oboy, ägg, kaffe, m.m.). 

Klockan 09.15 samlades vi i andaktsrummet där vi hörde ett nytt kapitel från Undercentralen. Idag handlade det om David och hans äventyr. Därefter gick vi ner till lektionssalen där Klas började med att läsa några frågor ur frågelådan. Första frågan löd ”Kan vi inte åka till Norge någon dag?”. Andra frågan löd ”Kan vi inte skippa förmiddagslektionen någon dag och åka iväg på tur på förmiddagen?”. Svar: JO, VI ÅKER OM 20 MINUTER! Packa lunch uppe i matsalen (no joke)(Absolut inte riggat eller något sådant över huvud taget). 

Alla rusade upp till matsalen efter att förvirringen lagt sig. Sedan försvann alla ut i annexet för att byta om och förbereda sig för en lång fjälltur. 

Alla hoppade in i lagbussen och Klas körde oss till Norge och fjället Gryttind. WOW!!! UTLANDSRESA!!

Vi började vår vandring ungefär vid 11 och fick den första stunden ta oss över två strömma forsar/bäckar. Den ena med en hängbro och den andra ”hemsnickrad” med två brädor och rep vi burit med oss. Tack André och Ingemar för ert stöd!

Vädret var otroligt fint och varmt. De flesta gick i shorts och t-shirt och det var definitivt första gången under lägret. Annars har de flesta gått i ullunderställ och långbyxor. Till och med Igor skippade trippla byxor (varav de yttersta var tjocka seglarbyxor) och körde på shorts. Då vet man att det är varmt! 

Efter ungefär en och en halv timme var vi uppe vid en vacker sjö där vi stannade för lunchpaus bestående av medhavda pizzabitar och mackor. Vissa försökte dricka den varma oboyen som togs med men det gick inte så bra. De flesta drack stället att av det lite kallare bäckvattnet som togs upp på vägen.

Lunchpausen utnyttjades genom mackakastning och bad (hehe, Samuel är lite galen) i den spegelblanka sjön. Till Labans skräck upptäcktes det även att man dumpade kaffe i den, (HUR KAN MAN KASTA KAFFE?).

Majoriteten av gruppen gick sedan vidare upp till toppen. Det var en brant och ganska tuff vandring men det var helt klart värt det. Utsikten var fantastisk. Vår jury ger den 10/10 oboypåsar!

Sen ledde Klas ner oss på hans alternativa stig och alla tog sig levande över broarna. Vi tog den äckligt varma (i alla fall i början) bussen hem och kom ca 10 minuter innan middagen. Sicken tajming! 

Till middag serverades vid lax, potatis, citronsås och grönsaker. För ovanligheternas skull fick vi även efterrätt som bestod av vaniljglass och hemgjord chokladsås. Tack Kerstin för den måltiden! 

De flesta gick direkt från middagen till duschen och tog det sedan lugnt innan kvällslektionen började. Vi tittade på Narnia 1 (i brist på den riktiga titeln kallar vi den så). Många hade sett filmen tidigare men vi tror att den uppskattades av alla ändå. Även några K2or. 

Nu sitter vi uppe i matsalen och skriver den här bloggen. Våra konfakompisar kvällsfikar och njuter av vädret som fortfarande är varmt och fint.

 

Dagens citat: 

”Ju fler vi dödar, desto bättre”  Av Ebba. OBS!! Hon pratade om de norska myggen som svärmade kring våra svettiga kroppar! 

Nu ska vi snart gå upp till kvällsandakten och sedan gå till annexet för att ladda om inför en ny dag. 

Kommentera mer! 

Go´kväll / Ebba och Andreas 

Det här inlägget postades i Dagbok 2018. Bokmärk permalänken.

7 svar på Dag 15 – Gryttind, shorts och Narnia

 1. Jag som var tvungen att gå barfota genom den där iskalla bäcken. skriver:

  Va! Behövde ni inte vada över bäcken???

 2. Eva L skriver:

  Ingredienserna är havregryn o vatten.

  Heja Samuel! Årets första dopp i Norge! Så skönt att ni också får njuta av sol o värme!

 3. Fjällvandrarna skriver:

  Så fina bilder och så roligt för er att ni får gå på turer också i sommarväder:) Ja, fjällen är vackra! Kul att ni gör så mycket roligt!
  Se upp- för nu kommer vi strax upp och vandrar lite vi med!! Efter att ha läst om alla era turer vill vi också, men vi väntade ut lite bättre väder:).Men först lämnar vi väskor (med presentabla kläder till helgens högtid) som vi inte känner för att kånka runt på kalfjället med hos er. Så vill ni inte träffa oss- håll er undan imorgon tisdag.
  Ha det bra så länge! Vi ses! / Mamma och Pappa

 4. Stina skriver:

  Gröten måste väl bestå av havregryn, banan och kanel?!??
  Är nu på väg till Trekvällars utan dig Andreas. Långdistans i regn kan tilläggas… Sugen? Nähä, inte det. Ses snart!

 5. Mimmi skriver:

  Det är så roligt att läsa vad nu gör och se dessa fantastiska bilder. Vi riktigt längtar tills på fredag då vi ska få se fjällen och er! Jag tror gröten innehöll 6 ingredienser, vatten, linfrön, salt, vatten, havregryn och någon slags frukt eller bär! Mums!

 6. Farmor skriver:

  Så makalöst vackert där ni har vandrat! Och tänk att få bada i det där kristallklara vattnet -både blått och grönt- som det såg ut på bilderna.
  Tack! för era härliga bloggar. Så roligt att följa er tycker farmor.

 7. LedarAndré skriver:

  Gröten innehåller 1stor del förväntan, ett stycke förtroende, en intensiv bön, samt havregryn rågflingor o vatten som kokas upp med lite salt o mycket kanel. I slutet lägger jag i russin, solrosfrön, och honung. På hemmaplan ilägges även styckfrysta blåbär o lingon.

  Alla älskar denna gröt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.