Dag 2 – Gud, första turen och film

IMG_1560Idag blev vi väckta av att Maja och Simon som gick igenom korridoren spelandes och sjungandes vilket väckte oss med blandade känslor. Vissa var supernöjda medan andra var mindre nöjda med situationen. Efter en super god frukost så var det morgonandakt vars vi fick kvickna till inför den första lektionen. På lektionen pratade vi om vad, vem och hur vi ser på Gud.

Efter lektionen så delade vi intressanta tankar i konversation vid lunchen, vi åt potatisbullar och bacon, som påfyllning inför dagens och lägrets första dagstur på fjället. På dagsturen fick vi se fantastiska utsikter, dricka från fjällbäcken, lära känna alla ännu mer och innan vi återvände till fjällstationen så tog vi en paus och lekte roliga lekar. När vi gick hem så gick vi ner för en skidbacke till gården. Vissa gick ner, vissa sprang och andra utmanade ödet och rullade ner.

IMG_1658Tillbaka på gården så hängde vi ett tag innan maten. Efter maten så hade vi fritid innan kvällens lektion då vi spelade pingis, lekte maffia och umgicks. På kvällslektionen såg vi på en film som handlar i stora drag om hur det går då en vanlig person får i uppgift att vara Gud med alla dess uppdrag och förmågor. Efter det så var det fika då man kunde sitta ute och njuta av solen. Sen hade vi lite fritid innan kvällsandakten. Marta sjöng en underbar låt hon skrivit själv.

IMG_1644

 

 

Från och med dagsturens början så har vi lekt en lek, mördarleken, som går ut på att alla har i uppdrag att ”mörda” en annan person på lägret och bara mördaren och spelledaren vet vem. Man ”mördar” folk genom att man är ensam i ett rum med personen man ska mörda och säger ”jag har nu mördat dig”. Nu ska vi gå och lägga oss för att vara redo för en ny dag på Fjällkonfa.

// Ebba och Alva

IMG_1699

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2016. Bokmärk permalänken.

7 svar på Dag 2 – Gud, första turen och film

 1. Helena Apelqvist skriver:

  Vilket härligt gäng! ??

 2. Kerstin Jacobsson skriver:

  Vilken fin bild på hela gänget!?

 3. Konfirmand 2015 skriver:

  Är så avundsjuk på er, verkar redan som världens härligaste gäng! Önskar man kunde vrida tillbaka tiden ((eller få va med igen))!! Hoppas ni har ett GRYMT läger som leder till något ännu bättre!

 4. Lennart Odlander skriver:

  Fina bilder! Kul att få följa er vistelse i fjällen!

 5. Sayuri Kikuchi skriver:

  Wow vilken härlig bild! Tycker mig sakna de äldsta två i gänget – men de kanske blivit mördade…? Ta hand om återstående ledare 🙂

  • Simon Lundberg - Ledare skriver:

   Vi har tyvärr inte sett dem. Om du får syn på dem får du gärna kontakta oss! Rykten säger att de blivit osynliga. Hur, vet vi inte…

 6. Rikard Apelqvist skriver:

  Roligt att se gänget och att kunna följa er här! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.