Dag 2 – Gud, Morgan Freeman och konstsnö

Första dagen är nästan avklarad. Det återstår bara att kvällsfika och smaka nya IMG_0492kombinationer på oboy och te. Hittils har det alltid blivit gott.

Dagen började med att k:2orna väckte oss konfirmander. Alla flög upp för kvällen innan så har ledarna fullproppat oss med terror om vad som händer om man inte stiger upp. Alla lyckades ta sig de tio metrarna från anexet till fjällgården där frukosten väntade i sitt kanske lite degiga tillstånd. Man är ju lite ovan om man kommer från nedre Sverige med att det var ljust på natten.

Sedan blev det morgonsamling där vi läste ur en bok som i alla fall heter något i stil medIMG_0636 undercentralen (redax: det är precis vad den heter!). Den handlade om fem konfrimander. En heter Jacob och oturnligt nog så stavar han med C.

*Bloggarna tar fikarast*
 

Nu är vi tillbaka efter kvällsfika och har lite ny energi efter några nya selfis av en k:2 (Villiam) en same-farfar och jag Jakob = @villikob. (På instagram)

Sverker blev förvirrad under kvällsfikat eftersom några k:2 bytte namn. Han har inte klurat ut vilka dom egentligen. Fortsättning följer.

Efter frukost var det vår första lektion… Den bestod av värderings övningar och en argumentation. Vi fundera även på vad man tänkte på när Klas sa ordet gud. Morgan Freeman var ett av alla förslags som gavs.

DSC_0014

Vad är Gud?

Vad är Gud?

Sen var det lunch som bestod av väldigt goda korvar med mos. Kocken till denna goda rätt heter Agust.

Vandringen var också väldigt bra. Vi tillbringade en dag på kungsleden. Alltså vi gick 300 IMG_0534meter på den innan vi vek av för att se på en klar liten sjö. 5 x 5 meter ungefär. Vad var det? Den var djup och klar och många spekulerade om det var hemavans skriskoarena, deras badhus eller om man vattnade renar där. Vi fick sedan reda på att det var till för konstsnötillverkning. Sen fortsatte turen över en snöhög innan vi kom fram till resans mål. En fjällkåta som hade en diameter på kanske 2 meter. Hur vi fick plats 23 personer i den är fortfarande en fråga men vi lyckades. Sedan bar det av hemmåt efter en del snöbollskastande. Efter en del duschande och gitarrspelande så var det mat.

Efter maten så var det otroligt nog Morgan Freeman på filmväggen i filmen Bruce den allsmäktige. Komisk och tankeställande film.

Sen var det kvällsfika och efter det var det andakt.

Nu vankas det pingis sovning och kanske ett antal nya selfies.

/Jakob Malmsten och Lova Fällbom

IMG_0592

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2014. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 2 – Gud, Morgan Freeman och konstsnö

  1. Anonym skriver:

    Gruppbildsförbannelsen kanske är bruten Clara vem vet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.