Dag 1 – Äntligen alla samlade!

Äntligen!

Nu är de alla på plats, ja en del har varit på plats sedan i fredags, någon i lördags och med ledar Sverker kl 21 så är alla nu samlande. Trots att Cecilia glömde sin kompass så hittade hon ändå hit från Sthlm vilket vi alla är imponerade och glada över. Vilket gäng, vilken glädje!

En del har varit i Hemavan förut någon är uppvuxen här medan andra kommit hit för första gången. Här är lätt att trivas så det blir nog fint.

IMG_0436Eftermiddagen började med att vi käkade Malins häst eller ialf någon form av  kött (om man inte var vegetarian) och en fin potatisgratäng. Till efterrätt var det glass som smakade som gammal vanilj vilket är fantastiskt gott. Kaffet till glassen smakade som vanligt underbart även om inte alla riktigt förstått guds gåva till mänskligheten ännu.

Efter det lärde vi känna varandra genom att berätta vad vi hette. Det är en utmaning att lära sig 23 nya individers namn. Om några dagar sitter det dock säkerligen.IMG_0487

Därefter tävlade vi i lag och fick utse vem som var längst, mörkast ögon, störst fötter. En stor diskussion ägde rum om Värmland ligger längre bort än Nacka fågelvägen till Hemavan. LedarKlas lovar att lägga fram en utredning angående detta snarast…

IMG_0474

IMG_0491

Senare under kvällen hade vi lite allvarligare samtal kring förhållningsregler. Viktigt att alla tar hand om varandra ser till att alla får vara med samt att alla visar hänsyn genom att sova mellan 22.30 och 08:00. Detta är något som faktiskt rekommenderas till alla som läser denna blogg.

Kvällen avslutades med en andakt om att försöka beskriva vem Gud är. Tänk dig att du har ett äpple och skall försöka få beskrivet av andra hur det smakar. Konfirmanderna hade många bra förslag på hur äpplet smakade. Några mer udda förslag var att ett äpple smakar som: en rinnande fors eller ett hårdbröd alternativt en mashmallows. Fundera hur du skulle beskriva hur ett äpple smakar. Det lättaste sättet att få någon att förstå är att låta den själv smaka på äpplet. Under vistelsen här på lägret försöker vi ledare utmana konfirmanderna att själva fundera om de vill prova att smaka på äpplet och få smak på vem Gud är. Vågar du?

Nu dags att sova för att imorgon Måndag börjar den långa livsresan med Fjällkonfa 2014.

/Ledar André

 

Redax: Varje dag kommer en eller flera konfirmander att skriva om vad vi gjort under dagen, till detta kommer bilder. Inläggen kommer vanligtvis upp morgonen efter, men det kan hända att det kommer upp redan samma kväll. Kommentera med hälsningar och annat, det tycker vi är kul! 
Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2014. Bokmärk permalänken.

6 svar på Dag 1 – Äntligen alla samlade!

 1. Klas 4.2 Limited edition skriver:

  dina mjukisbyxor ser ut som en varg

 2. Klas 2.0 (updated) skriver:

  Jag och alla andra Klas-kloner här runtom i Svedala önskar er alla lycka till! Särskilt Klas! Han kan behöva det extra mycket när han ska förklara treenigheten för konfirmanderna, eller 1^3 som man kan säga. Tack och hej!

 3. Oskar Johansson skriver:

  Oj vad jag är avundsjuk på att inte jag befinner mig i Hemavan med er! Kanske ska detta gå att lösa under de framtida veckorna?

 4. hanna (aka kakmonstret) skriver:

  Redax kmr alltid för mig att vara Oskar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.