Dag 16 – Kärlek och Tjeckisk invasion

Alla måste vara med för att pusslet ska bli så helt och så fint som Gud har tänkt

Mattias lärde två av ledarna hur man ska kasta en amerikansk fotboll

Dagen började med lägrets hittills minst jobbiga väckning. André och Oskar kom in kl 10 och väckte oss med ”Det var en kuckling som hette gullefjun” på gitarr och grytlock.

Efter frukost hade vi en kort lektion där vi byggde pussel och pratade om att det är bättre att hjälpas åt istället för att jobba ensam. Det började med att alla fick ett pussel med ca 20 bitar och vi skulle tävla om att bygga pusslet snabbast.  Men snabbt märkte alla att pusslen inte var kompletta. Utan att allas pusselbitar behövdes för att bygga pusslet. Så vi byggde det tillsammans och alla vann.

Efter lunchen som bestod av plättar hade vi fått veta att vi skulle samlas kl1 ombytta till träningskläder.

Tjejsnack, eller "svara på killarnas frågor"-stund

Vi var lag, 3 i varje. Varje lag fick ett papper med ledtrådar som skulle leda till en speciell plats. T.ex. var en ledtråd ”Kungens led” alltså Kungsleden. Då sprang vi upp dit och där var en lapp som ledde till en mening i bibeln. Meningarna som man i slutet hade fått ihop hade något gemensamt och det var lösenordet! Alla grupper hann inte hitta alla ledtrådar men alla grupper hade rätt lösenord i slutet i alla fall.

Killsnack, eller "Svara på tjejernas frågor"-stund

Efter uppgiften ovan som hade sitt slut på fotbollsplanen spelade vi fotboll och kubb. Samma lag som vi hade i förrgår när vi lekte i skogen. Det blåa laget och det röda. Fotbollsmatchen började spännande och jämnt. På sätt och vis kan man säga att båda lagen vann eftersom att vi körde sista målet vinner två gånger.

Johan förklarar hur detta med kärlek och sån't fungerar för ledarna

När matchen var klar fortsatte vi med evighetskubb som går ut på att knektarna ”dör” aldrig. Utan varje gång de blir nedslagna kastas de över på andra sidan igen. Detta spel tog inte slut men det gjorde tiden så vi fick ändra regler till vanlig kubb strax innan det var dags att fara hem.

När vi kom hem duschade vi och spelade hets. Kl halv 5 var det middag, klyftpotatis och ugnsstekt falukorv .

Frågan är om det blev för mycket för Gustav?

På kvällslektionen hade vi temat kärlek. I början fick vi skriva frågor anonymt tjejerna till killarna och tvärt om. Sedan fick vi gå ut tjejerna och killarna var för sig och svara på frågorna. När vi svarat på frågorna samlades vi i klassrummet och fick höra svaren. Väldigt intressant…
Efter det hade vi fyrahörnsövningar och prat.

På kvällen var det som vanligt kvällsfika och en andakt som André höll i.

Ikväll anlände även 50 tjecker till gården för att sova en natt. 40 st bestämde sig för att laga mat till 2 inatt. Gästköket är förövrigt granne med Andrés rum. Hehe…

Herrå !   /ANNA

Fullständig koncentration hos Anna under kubbmatchen. Hon har, hör och häppna, skrivit dagens blogg 1½ gång, pga datakollaps. Hon vann!

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2011. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 16 – Kärlek och Tjeckisk invasion

  1. LedarFrida skriver:

    Bra jobbat Anna! Du är det bloggigaste bloggaren av alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.