Dag 9: Hur går det när konfirmanderna ska klara sig själva?

Tjenis! Idag är det Otto och Ina som skriver. För mig, Otto började dagen med att han blev väckt av ledarna som ropade ”FRUUKOOOOST”. Jag, Ina hade redan varit vaken ett tag.

André och Oskar hade gjort gröt och ställt fram mackor med mjukost. Det var helt okej och efter frukosten så diskade vi våra kåsor och tallrikar i disksjön. Vi fick reda på att… NEJ! Nu höll vi på att glömma något viktigt.. För att citera Otto ” det är så mycket att komma ihåg”. Vi hade morgonsamling och läste Narnia.

Efter morgonsamlingen fick vi reda på att vi skulle gå upp till ett valfritt ställe där vi kunde se campet och där skulle vi vara i två timmar utan någon klocka och utan att prata med någon. Ina tyckte att det var skönt med Otto tyckte att det var mest tråkigt så han sov men hann vakna i tid. Båda kom ner i ganska nära tider och efter det fick man chilla och hänga med ledarna, då var det lunchdags och det som vi fick till lunch var varmakopppen, ägg, pizzabullar och mackor. Efter lunchen fick vi i uppdrag att gå en tur till lillmotchen utan ledare. Vi var inte jättesugna först men när vi fick reda på att vi skulle få bullar flög vi i väg med rask fart.

På vägen upp ”tappade” Max sin vattenflaska. Under turen tog vi många pauser och det som fick oss att fortsätta traska var de härliga bullarna som vi åt på toppen. På toppen byggde vi ett väldigt fint torn som förhoppningsvis klarade nattens vind. (Under denna tid badade Liv i sjön, inte för att någon frågade men ändå). Vi var glada och svettiga när vi mötte ledarna som kokade pasta och köttfärssås.

Precis när vi ätit klart började regnet ösa ner och vi flydde in i tältet ( tjejernas tält hette GirlPower-bollen, och killarnas tältnamn passar sig inte i denna blogg). Under tiden som det öste ner regn så hade killarna ett flertal larvkrig i deras tält. Då gick alla killarna inklusive ledaren Erik igenom blod svett och tårar och tältet luktade inte så gott då Erik hade pruttat mååååånngggaaa gånger. Vi fick då idén att gå in till tjejernas tält så det gjorde vi förutom Pär som blev buren av Erik och de två glömde att stänga tältet och det regnade in en hel del vatten i vårat tält.

De flesta av oss konfirmander badade och de andra kastade snö. Kvällen avslutades med en andakt och acapella lovsång. Efter det hände inte ås mycket mer- vi kvällsfikade och alla killar gick på en liten ”bajs”-tur.

Natten var vild. Tälten höll på att blåsa ihop- Erik spände stormlinorna för kung och fosterland, Liv hoppas att hon var ett bra mentalt stöd. Allt gick tillslut fintoch vi sov bra.

Tooooodles!!

Ina och Otto.

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok 2023. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.