Dag 11 – Filmdiskussion, fjällkunskap och mygg

Hej bloggen!

Idag vaknade vi en timme senare än vad vi brukar för att vi skulle sova över på fjället i två nätter. När vi vaknat åt vi frukost och hade andakt där vi läste Narnia. Dagens lektion började med att vi diskuterade filmen vi set dagen innan. Efter det hade vi ett test prov och sedan gick Oskar igenom allt vi behövde veta inför fjällturen, och sedan fick vi lunch.

Efter lunchen samlades vi utanför för att gå igenom saker inför turen. Först testade vi hur stormkök fungerade och sedan lärde vi oss hur man skulle bygga ihop tälten. När alla hade tagit ner tälten gick vi och packade tills det var middag.

Efter middagen samlades vi utanför igen för att dela ut de gemensamma sakerna som skulle med. De samlade även ihop våra telefoner och klockor för att vi inte skulle veta vad klockan var. Efter det satte vi oss i bilarna och åkte i 10 minuter och var framme vid starten. Inte långt efter vi börjat gå så insåg vi att det var väldigt mycket mygg på vägen, så många fick dela med sig av sitt myggmedel. Vi tog många och långa vilopauser eftersom våra väskor var proppfyllda med våra övernattnings saker.

Väl uppe satte vi upp tälten och packade upp våra saker. När det var tid för andakt klättrade vi upp på ett berg och blev svärmade av 1000 myggor. Under tiden Joel pratade var det svårt att se hans ansikte på grund av det svarta mygg molnet vi satt i. Efter andakten gick vi ner för berget och åt kvällsfika i våra tält för att komma undan myggen. Varje gång någon gick in eller ut från tältet behövde man skynda sig med att stänga dörren för att inte släppa in myggen. Sedan gick vi och lade oss i våra sovsäckar och somnade.

/Egil och Eskil

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok 2022. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 11 – Filmdiskussion, fjällkunskap och mygg

  1. Carin Burstedt skriver:

    Vilket äventyr

  2. Anna sorelius skriver:

    Underbara bilder! Gruppfotot😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.