Ledare 2013 – Klas Johansson

KlasMitt namn är Klas Johansson. Jag har hunnit vara med om ett femtontal läger nu och fortfarande är Fjällkonfa bland det allra bästa jag gör under ett år. Trots att jag varit med så många gånger tröttnar jag inte på alla de upplevelser som vi delar tillsammans under dessa tre veckor. Fjällkonfa är bland det bästa som finns!

Det är fantastiskt kul att möta nya konfirmander varje år och tillsammans fundera över vad som är viktigt i livet. Ha både seriösa och skämtsamma lektioner. Gå ut på fjället och uppleva den härliga natur som Gud skapat just i Hemavan. Få testa sina gränser och upptäcka att man kan och vågar mer än man trodde. Sjunga och dela berättelser och erfarenheter av Gud på kvällarna när vi har andakt osv. Jag tröttnar aldrig på det!

Kanske är det allra häftigaste att se hur varje konfirmand växer lite i självkänsla, förstår lite mer vem man är och kan vara trygg i det. Miljön här i Hemavan bidrar starkt till detta

Det är också en härlig utmaning att tillsammans med övriga ledare försöka göra det bästa möjliga lägret varje år. För det märkliga är att varje år så får vi den bästa konfirmandgrupp man kan tänka sig, det blir bara bättre och bättre fast det nästan känns omöjligt med tanke på hur bra gäng som varit med förut.

När jag inte är på konfaläger så arbetar jag som Regional Kyrkoledare i Equmeniakyrkan, Region Nord. Är pastor och trivs som allra bäst när jag får dela tankar om tro med andra, inte minst ungdomar. Min fru och jag bor i Norsjö, västerbotten och har två barn, Oskar och Erika, som flyttat hemifrån.

På fjället vill jag ha med mig:

 • en termos med kaffe och gärna en gookaka till
 • Min kamera så jag kan försöka fånga allt det som är där
 • Bra kläder och skor som klarar alla de växlingar som fjället erbjuder, och så min hatt förståss

Ser fram emot att träffa årets gäng och dela era erfarenheter och tankar!

/Klas

 

Det här inlägget postades i Ledarna, Ledarpresentation, Ledarpresentation 2013. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Ledare 2013 – Klas Johansson

 1. Per-Ingvar Hamrin skriver:

  Hej
  Kul att kolla lite på fjällkonfa och se att det fortgår!!! Fint job ni gör!!!!! Får rätt starka nostalgikänningar.
  Har du möjligen hört av en annan gammal konfaledare; Maria Johansson (omhon nu inte bytt namn) var ungdomsledare i Lycksele och var med på flera konfaläger. Sist jag hörde av henne bode hon I Grebbestad.
  Det vore kul att höra lite hur hon har det så hör gärna av dig, hur som .
  pi
  (Per-Ingvar Hamrin)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.