Dag 13 – Andra halvlek

Hola alla fina, och fula, bloggläsare. Willkommen ska ni vara.

Fredagen den 28 juni 2013 började med en efterlängtad sovmorgon och ytterligare en efterlängtad och härlig Kerstin-frukost. Inte för att det är nått fel på att äta Skogaholmslimpa me’ skinkost och oboj sittandes med underbara fjäll till både höger å vänster… Meeen.

137245171592649600_resizedVi har i alla fall, nu, påbörjat andra halvlek av lägret och det börjar kännas så där riktig superduper bäverbra med los konfgrupp. ”Tajtare å tajtare för varje dag som går” som det gamla ordspråket lyder.

Idag har los konfgrupp sluppit att gå på tur och istället haft OS (oseriösa spelen). Vi delades upp i tre lag. Mitt hette 137245173477435500_resized  Regnbågsbävrarna och vann tre ärofyllda poäng för de bästa namn. STOLT. Egentligen behöver jag inte nämna vad det var för grenar, eftersom vi typ ägde å tog hem segern, men jag kan ta det lite snabbt. Kort å gott kan en väl säga: STÖVELKASTNING, FRISBEEGOLF, KLÄTTRING, BOULE, PAPPERSKNEPIKNÅP, FORTASTÖVERMEDBESTÄMTANTALKROPPSDELAR och SPRINGAMEDVATTENPÅHUVUDETLEKEN. Nämnas bör även Villiams bragd göra när han transporterade sig sjuhundramiljonertrehundraåttiofyra millimeter under förordningen att endast en fot, två armar och ett huvud skulle nudda marken. Det var en underbar syn. Efter den avslutande tävlingen var det strålande sol och eftersom vi 137245172220728400_resizedredan var lite lagomt blöta utbröt det i vattenkrig. Lagen var så jämna, jajamensan. Annie, Alvina, Alma och jag mot Ville, Vilma, Villiam och Villeman. Jag måste bara få hylla mitt lag, i de oseriösa spelen, bestående av Annie Furukärn Eriksson och Ella Nilsson en sista gång. Utan er skulle jag aldrig kunnat vinna priset att få gå ner till Ica å köpa valfri glass, så tacktack.

137245174358619900_resizedVi har även varit lite extra musikaliska idag. Någonstans i bakhuvudet, har vi väl trots allt, vetskapen om att det vankas avslutningshelg om ett tag å att det då typ förväntas lite ljuv musik… Jag avslöjar inte under några omständigheter vad som sjöngs, men att det var bland det vackraste vi har sjungit idag, det kan jag lova.

137245176103203100_resizedNu är det kvällsfika och sen en ”annorlunda andakt” citerat André som tycks innehålla nattvard. Nattvarden ska enligt källor bestå av polarbröd och druvjuice, det ska enjoyas mycket väl å sen blire i sängen med oss, i alla fall jag. Jag är i nuläget en väldigt för mycket astrött varelse.

Under dagens lektion:

137245175283350800_resized 137245174803319100_resized  137245173970220000_resizedKlas: Vad är det som alltid händer klockan 18 på fredagar?

Annie: BOLIBOMPA!

Klas: Jooo det är i å för sig sant, men det var inte riktigt det jag tänkte på…

En hög konfirmander: Nu är det fredagsmys om det så är det sista jag gör… Nu är det slut på veckan det är dags för FREDAGSMYYS

Det kommer upp en del kvalificerade gissningar.

Det blir tyst å Klas väntar spänt på att nån ska säga det rätta svaret.

Alma skriker plötsligt ”ÅH SABBAT!!” slår båda nävarna hårt i klassrumsbänken, ger ifrån sig ett aj och ett YES, eftersom hon inser att sin gissning var helt korrekt.

Lektionen kaosade ett tag å både ledare å konfirmander skrattade tills magen krampade.  Tack Alma!

Ciao Ciao!

Clara

137245175437871000_resized

137245175947690000_resized

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2013. Bokmärk permalänken.

7 svar på Dag 13 – Andra halvlek

 1. Maria Mattsson skriver:

  Snygg stil Villiam en riktig mattssonstil:))

 2. MJ skriver:

  Imponerande insatser i igelfart inklusive illerdito

 3. Anders Ågren skriver:

  Ja, torkrummet lär ju få gå för högtryck. När det inte regnar så har ni vattenkrig! Blötdjur 🙂
  Kul ser ni ut att ha i alla fall. Härligt. Vilket gäng.

 4. Moika Furukärn skriver:

  Håller på dig gumman! OS har alltid varit en del av vårt liv. Eller hur? ; ) Låter som ert väder är bättre än vårt i alla fall.
  Om ni börjat inse att tiden vänt o konfaavaslutningen närmar sig dag för dag kan jag bara tala om att en längtande mor påbörjat nedräkningen för det stora kramkalaset. Ha de nu så gött : ) å ta vara på tiden! Love Monika : D

 5. Göran Karlsson skriver:

  Fortsätt på detta vis att växa flera centimeter i självkännedom och självständighet.
  Och därmed förmågan att ta vara på er själva och att hålla reda på alla saker?
  Immunitet mot mygg kanske också efter som ingen kommenterat denna på ett par dar.

 6. Pappa Andre skriver:

  Kul att höra att ni ”bondar” och är flerspråkiga.

 7. kajsa lewin skriver:

  Hej Clara och alla fjällkonfirmander!

  Kul och följa er på era äventyr.
  Vilken tur att ni bara har kommit halvvägs och att det återstår många dagar och nätter med mys och bus.

  På onsdag åker vi till Värmland och hämtar mormor Lisbet och kommer till Hemavan torsdag kväll.

  Med vänlig hälsning

  Kajsa & Tony

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.